Afdelingsleder til ’Ungerådgivningen’ i Socialfagligt Center

Profilbillede
dato

BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet

Ungeområdets Socialfagligt Center i Kolding Kommune søger en nærværende og tillidsbaseret afdelingsleder, som brænder for at gøre en forskel for unge med behov for særligt støtte.

Vi er netop nu i gang med en reorganisering af Socialfagligt center og stillingen som afdelingsleder for Ungerådgivningen er en nyoprettet stilling. Vi søger derfor nu den helt rette afdelingsleder, der forstår at skabe sammenhold om kerneopgaven og fortsætte den gode udvikling inden for myndigheds-, rådgivnings- og vejledningsindsatserne for kommunens unge borgere.

 

Socialfagligt Center

Socialfagligt Center er ét af fire centre i Ungeområdet. Ungeområdet er kernen i den sammenhængende kommunale ungeindsats i Kolding. Den kommunale ungeindsats skal sikre, at de unge får en koordineret og helhedsorienteret plan, når de er i kontakt med flere fagområder.

Derfor har Socialfagligt Center heller ikke formuleret en selvstændig strategi, da centrets fokus er at udfolde sin del af den samlede strategi for KUI Kolding.

Socialfaglig Center består af Ungerådgivningen (myndighed) og Styrket Ungeindsats (udfører). Derunder er der en række teams, som leverer forskellige ydelser til de unge.

 

Afdelingen Ungerådgivningen

Ungerådgivningen er Kolding Kommunes myndighedsfunktion for unge i alderen 16-30 år med nedsat psykisk- eller fysisk funktionsniveau samt sociale problematikker. Afdelingen består af 13 dygtige medarbejdere, med socialrådgiver baggrund, som er fordelt på to teams (Ungehandicap og Ungesocial).

I ’Ungehandicap teamet’ arbejder vi med handicapkompenserende ydelser og skal hjælpe familier med, at finde rundt i de forskellige muligheder for hjælp og støtte.

Hjælpen til familien kan blandt andet bestå af:

  • almindelig og specialiseret rådgivning om at have et barn med handicap
  • tilbud om blandt andet aflastning, særligt dagtilbud, døgntilbud, boligændringer mv.
  • hjælp til dækning af merudgifter og tabt arbejdsfortjeneste

I ’Ungesocial teamet’ tilbyder medarbejderne hjælp til unge med behov for særlig støtte. Formålet med støtten er at skabe bedst mulige vilkår for den unge og have øje for at den unge bliver i stand til at have en selvstændig tilværelse med uddannelse eller job, bolig og netværk.

 

Dine opgaver og kvalifikationer som afdelingsleder

Som leder skal du skabe rammerne for vores dygtige og erfarne medarbejde, og vi ligger stor vægt på, at du møder folk i øjenhøjde, er nysgerrig på de unge, dine medarbejdere og samarbejdspartnere og ikke mindst tydelig i din ledelse. Du kommer som afdelingsleder til at have ansvaret for den daglige ledelse og drift i Ungerådgivningen.

Vi ser gerne, at du har erfaring inden for socialområdet og har en socialfaglig baggrund. Det er en fordel, hvis du har ledererfaring og en lederuddannelse – eller er villig til at tage en. Du har erfaring med og kendskab til servicelovens kapitel 11 (særlig støtte til børn og unge) og kan læse og udmønte relevant lovgivning. Du er fortrolig med myndighedsopgaverne og har erfaring fra det sociale myndighedsområde, og har et blik for at økonomi og faglighed går hånd i hånd, og kommune sjældent er hele svaret og kender til vigtigheden i at inddrage netværk og frivillighed.

Vi forventer, at du ser dine medarbejdere og støtter dem, når de har brug for dig. Du kan se nuancerne og holde fokus på kerneopgaven, så de bruger deres kompetencer bedst muligt, således det giver mening og skaber de bedste resultater for de unge. Du kan se dig selv i både den faglige ledelse, personaleledelse og styring af de daglige opgaver, hvor din praksis erfaring og struktur kommer dig til gode.

Du er en stærk kommunikator både mundtligt og skriftligt, og du kan kommunikere vigtigheden af jeres indsatser. Du kommer til at indgå i diverse arbejds- og styregrupper internt med bl.a. Job & Uddannelse, UU, CSV og samarbejdet med Familieområdet og Voksenområdet.

Du er en holdspiller, der er relations kompetent. Du har lyst til at indgå i en stærk ledelseskæde med andre ledere i arbejdet med at styrke hele Ungeområdet. Vi arbejder sammen om lederudvikling og sparring ud fra Borgerens Centrum. Du bliver også en del af en organisation, hvor vi har en stærk og fælles tilgang til borgerne og samarbejdet med hinanden, Borgerens Centrum og Selvværd og Sammenhæng og vores fælles børne- og ungesyn.

Ungeområdets områdeledelse afholder områdeledermøder, om de strategiske retninger og udviklingstiltag der bliver besluttet. Her inddrages afdelingslederne i, et Lederforum, hvor områdelederne og afdelingslederne sammen kvalificere de strategiske retninger og kommende tiltag for det fælles ungeområde.

Helt konkret vil du få ansvaret for, at:

  • Afholde afdelingsmøder
  • Følge op på kvalitetsudvikling
  • Afholde MUS og understøtte medarbejdernes trivsel
  • Matche kompetencer og opgaver på tværs af medarbejderne i teamet
  • Kompetenceudvikling af medarbejderne
  • Deltage i tværgående netværksgrupper
  • Sparring med medarbejderne om samarbejdet med borgerne og deres udvikling
  • Se muligheder for bedre samarbejde med andre faggrupper
  • Sikre sikker drift i form af fokus på økonomi og faglighed
     
Borgerens Centrum

Et fælles udgangspunkt på tværs af forvaltninger

I Kolding Kommune arbejder alle forvaltninger ud fra Borgerens Centrum og 1-2-3-modellen. Det er vores fælles tilgang til opgaveløsning, og det giver os et fælles udgangspunkt, når vi skal skabe sammenhæng og løsninger på tværs. Et udgangspunkt, hvor vi er nysgerrige og stiller spørgsmål til borgeren, før vi begynder at tænke i faglige løsninger. Vi tager altså udgangspunkt i borgernes virkelighed og lader systemet komme til borgerne – ikke omvendt.  

På den måde sikrer vi os både, at borgerne får et tilfredsstillende forløb med kommunen, og at vi får brugt vores faglighed på den rigtige måde. At vi tjener borgernes bedste – og det fælles bedste. 

I Social- og Arbejdsmarkedsforvaltningen har vi konkretiseret Borgerens Centrum ved at tilføje 5 leveregler, som skaber tydelighed omkring hvilke handlinger, der skal til i vores hverdagspraksis. Vi kalder vores konkretisering for Selvværd og Sammenhæng, og den kan du læse mere om på www.SelvværdogSammenhæng.dk.
 

Flere oplysninger
Du er også meget velkommen til at kontakte Centerleder, Dorthe Hedensted Nexø, på tlf. 61368983, eller Ungechef Ole Christian Graversen, på tlf. 23886069 hvis du har spørgsmål til stillingen.

Ansøgning

Send din ansøgning med relevante bilag, så vi har din ansøgning senest d. 13. august 2023.

Vi afholder 1. samtale d. 17. august og 2. samtale d. 28. august 2023.

Til 2. samtale vil der indgå en case.

Mellem de to samtaler gennemfører vi en personprofiltest, som du får en personlig tilbagemelding på. Vi trækker referencer efter nærmere aftale forud for 2. samtale.

Vi forventer, at du kan tiltræde som vores nye afdelingsleder d. 1. oktober 2023.

Forud for ansættelsen indhenter Kolding Kommune straffeattest/børneattest, når loven kræver det, eller stillingen i øvrigt berettiger til det.


Denne jobannonce blev oprindeligt opslået på https://www.ofir.dk/
(Den originale annonce kan ses på: https://www.ofir.dk/showojob?ofirid=00fe1d03)

INFORMATIONER OM STILLINGEN:

- Arbejdspladsen ligger i:

Kolding Kommune

-Virksomheden tilbyder:

Fastansættelse: fuldtid

-Arbejdsgiver:

Kolding Kommune - Social- og Arbejdsmarkedsforvaltningen SAF, Nicolaiplads, 6000 Kolding

-Ansøgning:

Ansøgningsfrist: 13-08-2023; - ansøgningsfristen er overskredet

Ved skriftlig henvendelse: https://www.ofir.dk/resultat/Jobannonce.aspx?ofirId=00fe1d03&action=sendApplicationUrl&utm_source=job.jobnet.dk&utm_medium=referral

Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/5886459

Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder JobNet.
Kilde: JobNet