Hæder til biograf, skater, kvinderute og vinter-festival

Vinderne af Årets Ildsjæl, Kim Batiste fra Skate6000. (Foto: Maksim Ruhljadiev)
dato

Tirsdag blev Kolding Kommunes kulturpriser uddelt på Godset i Kolding, hvor 250 kulturinteresserede var samlet. Priserne blev uddelt i fire kategorier: Årets Kulturelle Aftryk, Årets Highfive, Årets Ildsjæl og KulturKolding-prisen.

Årets Kulturelle Aftryk gik til Art Pico for deres projekt Kvinderuten Kolding, en lydvandring der fremhæver Koldings historiske kvindelige skikkelser. Prisen anerkender events, initiativer og projekter, der har sat et særligt aftryk i det foregående år.

Årets Kulturelle Highfive, der hylder kulturelle eksperimenter og entreprenørskab, gik til KOLD festival, en bæredygtig venuefestival arrangeret af MusikKolding. Festivalen har særligt fokus på den unge målgruppe og har formået at etablere samarbejder med byens uddannelsesinstitutioner.

Årets Ildsjæl blev Kim Batiste, formand for Skate6000, der har stået bag en række workshops og sociale initiativer for unge i skate-miljøet i Kolding.

KulturKolding-prisen, der i år blev afgjort af borgerne via sms-afstemning, gik til Nicolai Biograf. Biografen har oplevet en stigning i billetsalg på 44% fra 2022 til 2023 og har tiltrukket mange nye frivillige med events som filmquizzer, udebio og fællesspisninger.


https://www.kolding.dk/om-kommunen/nyhedsarkiv/haeder-til-biograf-skater-kvinderute-og-lokal-festival/
Kilde: Kolding Kommune